3 ting du skal gøre for at forebygge et blokeret afløb

08 juni 2022
Steffen Petersen

advertorial

Det er et almindeligt problem, som mange mennesker står over for i deres hjem – et stoppet afløb. Men hvad kan du gøre for at forhindre, at det overhovedet sker? I dette indlæg vil vi dele tre tips med dig, der vil hjælpe dig med at holde dine afløb rene og flydende. Så læs med her nedenfor.

 

slamsugning

 

Undgå fedt i dit afløb

Fedt er en af de vigtigste årsager til tilstoppede afløb. Når varmt fedt køler af, størkner det og sætter sig fast på siderne af dine rør. Med tiden kan denne ophobning skabe en blokering, der i sidste ende fører til et tilstoppet afløb. For at undgå dette problem skal du sørge for, at du aldrig hælder fedt ned i dit afløb. Du kan du enten smide det i skraldespanden eller tørre det af med et papirhåndklæde, inden du vasker op.

 

Smid ikke madrester ud i afløbet

En anden almindelig årsag til tilstoppede afløb er madrester. Når du vasker op, kan små madrester ende med at ryge ned i afløbet. Med tiden kan disse rester hobe sig op og danner en blokering. Så i stedet for at smide madaffald i afløbet, bør du smide det i skraldespanden. Mindre madrester sker der ikke noget ved – men store stykker mad kan volde store problemer.

 

Hold dine afløb rene

For at hjælpe med at forebygge et stoppet afløb er det vigtigt at holde dine afløb rene. Det betyder, at du regelmæssigt skal rense dem med en højtrykrenser eller en blikkenslager slange. Hvis du opdager, at dine afløb er begyndt at blive blokeret, er det et tegn på, at de er begyndt at blive tilstoppet. Så sørg for at rense dem så hurtigt som muligt for at undgå yderligere tilstopning. Du kan kontakte en kloakmester her: https://vesthimmerlands-kloakservice.dk/slamsugning/.

Ved at følge disse tips kan du hjælpe med at forebygge et stoppet afløb i dit hjem!

Flere Nyheder