Det vidste du måske ikke om ringe!

02 maj 2020
Anders Lundtang Hansen
Det vidste du måske ikke om ringe!

Dette bliver – desværre – ikke en oplysningsartikel om finurlige ting om ringe, som du måske ikke vidste, der kunne handle om alt fra historiske perspektiver, dyre ringe, sjældne ringe med videre.

Det skal faktisk handle om én bestemt ting, som du måske næppe tænker over i det daglige, fordi man ikke kan se det.

Lad os starte med et tankeksperiment: ville du tage en genstand på din krop, som du sjældent vaskede eller tog af?

Ja, det ville jo nok netop være en forlovelsesring eller en vielsesring, men ville du gøre det samme med dit tøj?

Nej, det er jo uhygiejnisk, og du ville nok ret så hurtigt smide det til vask, du ville selv tage et bad, fordi tøjet bliver beskidt, man sveder i det og så videre – til nøds kan man måske tøjet på en dag til, hvis man ikke har mulighed for at skifte det ud.

Men tænk så igen på den nævnte ring: mange mennesker har specielt deres vielses- og forlovelsesringe på det meste af tiden, hele dagen, hvad end de laver.

Mest ved badeture tager de dem (måske) af, men det er faktisk ringen, der trænger til at blive vasket, for den er en bakterierede.

Den sidder jo på dine fingre, som der laver alt fra beskidt arbejde, kontorarbejde, hilser på folk, tørrer du bagi og så videre.

Jo, du vasker fingrene og hænderne efterfølgende, men det kommer jo ikke ind på indersiden af ringen lige så godt, som hvis du vaskede den separat på den måde, som det krævede.

Men det jo fordi, at vi ikke kan se, hvor mange bakterier sådan en ring kan ophobe i løbet af blot kort tid, men omvendt er vi op opdragede til at vaske vores hænder, selvom vi ikke nødvendigvis kan se noget skidt.

Måske skal vi til at lære os selv, at vi skal huske at vaske vores ringe også?

Flere Nyheder