Du er sikkert ikke alene med din alkoholbehandling

26 februar 2022
Anders Lundtang Hansen

advertorial

Man kan godt føle sig lidt alene, når man skal til behandling for et alkoholmisbrug.

Det er da klart, at man kan være heldig at møde nogle indlagte, der ligger med samme problem, eller man går til møder efterfølgende eller terapi, hvor man støder på samme eksistenser, der ikke kunne styre deres indtag af alkohol.

Det er rart at kunne snakke med den slags mennesker om, hvad der foregår i deres liv, hvordan de endte der, og hvad der har gjort, at de er kommet videre.

For den slags samtaler er oftest noget, der gør, at man kan spejle sig i andre, for sådan noget med alkoholisme har mange fælles tegn, selvom hver oplevelse er personlig.

alkoholbehandling

Det bliver lidt ligesom krigsveteraner, der forstår hinandens kvaler bare ved at mødes i et blik, og det giver lidt mere end at snakke med familie og venner, som godt nok er der for en, men stadig forsøger at sætte sig i ens sted, fordi de ikke har mærket på egen krop, hvordan det føles.

Det er rart at kende til andre med behov for alkoholbehandling

Men de mennesker er fremmede for en, fordi man bliver sat sammen med dem eller henvist til dem i forbindelse med alkohol hjælp, og selvom man kan gå hen og få et fortroligt kendskab til dem, så har man stadig mødtes over noget negativt.

Og når man tænker over, hvor mange danskere der faktisk drikker for meget, så skulle det ikke undre, at der måske er en i ens egen netværk, som der har været igennem sådan et behandlingsforløb før en.

Derfor kan det være et smart træk at tale åbent om den slags, for ved at tale direkte om det med ens omgangskreds, så finder man måske frem til dem, som der har lidt eller lider af samme problem, og så opdager man, at man ikke er alene med det problem blandt selv de mennesker, som man kender.

Flere Nyheder