Få hjælp fra din lokale høreklinik, når hørelsen svigter

12 oktober 2020
Astrid Pedersen

Oplever du at din hørelse bliver værre nærmest dag for dag – og er visse lyde faktisk forsvundet ud af dit liv? Så er det på tiden med et besøg i din lokale høreklinik.

Hvordan kan en høreklinik hjælpe mig?

Selv om dit høretab er permanent, og du aldrig får din naturlige hørelse igen, er der ingen grund til at give op. Du vil nemlig med smarte og højteknologiske høreapparater kunne genvinde store dele af hørelsen. Og her kan en høreklinik hjælpe dig.

Hos en høreklinik kan du nemlig få foretaget en test af din hørelse, som med meget stor nøjagtighed kan kortlægge din høre nedsættelse. På den måde kan den tilknyttede audiologist eller ørelæge få et præcist billede af hvilke områder af din hørelse der er gået tabt. Du vil kunne fortælle om dine oplevelser med høretabet, og få den bedste rådgivning i forhold til valg af eventuelt høreapparat.

Hvorfor vælge høreapparat?

Måske er du forbeholden over for det at skulle gå med høreapparat – og det er forståeligt nok. I gamle dage var høreapparater klodsede tingester som i bedste fald gav en ringe og forvrænget gengivelse af lyden. Sådan er det ikke mere. Moderne høreapparater er langt mindre end deres forgængere – og er dem samtidig samtidig teknologisk overlegne på alle parametre.

Nu om stunder kan du få høreapparat som giver en klar og nøjagtig gengivelse af selv de mest delikate lyde, for eksempel strygerne i et symfoni orkester. Du slipper for den rungende fornemmelse i øret når der er megen baggrundsstøj i rummet. Du får nemmere ved at føre en samtale, selv i omgivelser som er præget af larm og andre menneskers konversationer. Og så kan du med et fintfølende høreapparat anno 2020 nemmere orientere dig i rummet.

Du kan finde din høreklinik i Roskilde via hjemmesiden slhk.dk

Flere Nyheder