Fra slidt til strålende trægulv med en grundig gulvafslibning

04 september 2019
Astrid Pedersen
Fra slidt til strålende trægulv med en grundig gulvafslibning

Et trægulv af ældre dato vil ikke altid fremstå så lækkert og skinnende, som man ville ønske sig af et trægulv. Den helt store fordel ved et originalt trægulv er, at det som oftest vil være fremstillet ud af træ i høj kvalitet. Dengang træværk var standard gulv belægning i nyopførte boliger, var det nemlig massivt træ, som blev anvendt – det skulle jo helst kunne holde i mange år. Derfor vil et originalt trægulv typisk være sundt og intakt i træværket, og de grimme skønhedspletter kun indikatorer for overfladisk slitage.

Hvordan får jeg et gammelt trægulv pænt?

Selv om dit trægulv således er slidt og flosset i overfladen, behøver det altså ikke at fejle noget alvorligt. Er gulvet jævnt og plant, og er træværket sundt og uden dybere liggende skader, vil dit trægulv med stor sandsynlighed kunne blive rigtig flot igen. Dette kræver ikke andet end en professionel gulvafslibning, som tager få timer, efterfulgt af en plejende og beskyttende efterbehandling.

Denne kan for eksempel bestå i en af de særdeles populære ikke forseglende behandlingstyper med sæbe eller olie. Du kan også vælge en gulvbehandling med lak, fernis eller maling, hvis du ikke ønsker at bruge så megen tid på pleje og vedligeholdelse af dit trægulv – eller hvis du har små børn eller kæledyr. Legetøj og kæledyrs kløer kan nemlig være hård kost for et olie eller sæbe behandlet trægulv.

Hvorfor skal jeg lade en professionel gulvmand slibe mit trægulv?

Det er altid en fordel at overlade opgaven med en gulvafslibning til en dygtig og faglært håndværker. En gulvafslibning kræver et vist håndelag – og en erfaren gulvmand vil hurtigt kunne vurdere, præcis hvilken behandling, dit trægulv er bedst tjent med. Din lokale gulvmand står altid parat med et godt tilbud på en grundig gulvafslibning. Læs mere på Gulvkanonen.dk

Flere Nyheder