Hvorfor ikke et cocktailkursus til en polterabend?

31 oktober 2020
Anders Lundtang Hansen

Den store anledning, som er den sidste store fest for gemalen, inden han skal giftes, der går under det tyske udtryk “polterabend”, plejer at være en abefest af dimensioner.

Det er traditionen tro her, at manden kan skeje sig ud, (næsten) som var han single og ikke havde nogle forpligtelser, for lige om hjørnet venter giftermålet, hvor man skal arte sig, får mere ansvar og generelt er kendetegnet ved at falde sig mere til ro.

Derfor ser man da også, at mange af mandens venner stimler sammen til at give den hele armen, og selvom tanken er elskværdig, så er det ofte for meget af det gode.

Man overhører formaninger om, at man helst ikke skal gøgle for meget, udsætte manden for pinagtigt oplevelser med videre.

Så det ender med at blive for meget af det gode, hvor manden så spiller lettere med på, at der trods alt var sjovt.

Måske man kunne gøre det mindre voldsomt?

Hvorfor ikke lære noget under en polterabend?

Som udgangspunkt regner man da med, at det er mandens første og eneste polterabend, og desuden er det også en stor mulighed for at samle de venner og bekendt, som sjældent ser hinanden.

Så i stedet for at udsætte manden for noget, der overskrider vedkommendes grænser, og hvor nogle måske ender i en pøl af alkohol, så kunne det her være en mulighed for at knytte forholdet tættere sammen og lave noget, som man vil mindes tilbage på, hvis der nu er mindre chance for at ses i fremtiden.

Derfor, apropos alkohol, kunne det da være sådan noget som at tage på et cocktailkursus sammen.

Det lyder måske ikke så voldsomt, men det behøver det jo trods ikke at være, og specielt ikke hvis man er oppe i alderen.

Så kan man gå derfra og fælles have oplevet noget – og have lært noget sjovt!

Flere Nyheder