Klargøring til malerarbejde udvendigt

12 oktober 2020
Anders Lundtang Hansen

Der er mange slags former for malerarbejder udvendigt, man kan lave sig, men det bliver ikke emneområdet for denne artikel, da det kan være et helt emne for en anden artikler eller flere.

Vi vil derimod se nærmere på, hvis man skal lave malerarbejde udvendig på Fyn for at slå ned geografisk et sted i landet.

Det kan være svært at skære over én kam med, hvordan man forbereder sig til den slags, men der er dog nogle gennemgående træk og råd, som vi vil dele ud af her, som andre har gjort opmærksomme på og har erfaret.

På den måde kan du undgå de største begynderfejl ved at lære fra dem, der fejlede før dig eller lærte det på den hårde måde.

Der er nemlig forskel på det teoretiske og det praktiske, hvor man først måske opdager et aspekt, når man står med det, som man ikke kunne tænke sig til.

Det kræver en del forberedelse

For skal selvfølgelig ikke ud i noget langt ude force majeure med, hvad der kunne ske, men kun det, som der er stor sandsynlighed for, at man kan risikere at skulle forberede sig på og tage hensyn til, når man maler udvendigt på Fyn – og andre steder i landet.

Det vigtigste er nok, at man har de remedier fra maling til stiger, som man skal bruge, så man ikke får startet godt og hurtigt indser, at man ikke kan komme videre kort tid efter; også selvom man siger, at godt begyndt er halvt fuldendt.

Man skal helst male over den samme periode, da det ellers vil kunne ses på malingen, når den sætter sig.

Dernæst skal man tjekke vejrudsigten, for selvom det påmalede måske er i læ og ly for regn, så har det bedst af at have tørvejr flere dage i træk, når man maler – specielt hvis man skal male flere gange efter hinanden.

Flere Nyheder