Skal du udføre afslibning af gulve?

09 juni 2021
Johanne Hansen

Gulvafslibningens første steps

Tidligere – i et af de andre blogindlæg – blev der beskrevet, hvordan man gør klar til at slibe gulve. Mange tror at det er lige til, og at når man først har slibemaskinen, jamen så er det easy peasy. Det er altså ikke tilfældet og den tidligere guide, der gennemgik trinene inden gulvafslibning, gav et godt indblik i dette. 

For det første skal man sikre sig, at gulvet er tykt nok til at blive slebet. Dernæst sørge for der er ingen søm og at hele rummet er ryddet. Afslutningsvis skal man sørge for, at alle huller og revner i træet er fyldt ud med en eller anden form for træ spartelmasse, som sikrer dig, at slibearbejdet bliver jævnt og af høj kvalitet.

Og først nu er du kommet til det punkt, hvor du står klar til at tænde din maskine. Troede du … der skal mere til end blot det. 

Efterfølgende i gulvafslibningsprocessen 

Ved afslibning af gulve skal du selvfølgelig også lige huske at gøre dem rent efter ovenstående – det siger næsten sig selv. En anden god ting er at lave en grovslibning, før du begynder på den reele slibning.

En grovslibning tager det øverste lag, som i forvejen er blevet behandlet og kører under 1 millimeter ned i træet, som gør, at revner med mere burde være væk. Med en grovslibning sørger du for, at du står med et ensartet gulv, når du skal til at lave den rigtige slibning.

Nu kan du så vælge – hvilket de fleste gør – at udføre en gulvslibning på dit gulv denne gang ikke grov men fin. Det betyder, at den lige går ind og finjusterer de resterende fejler og mangler. Generelt afsluttes de fleste slibninger aldrig med en grov slibning og af samme årsag er en fin slibning, stadigvæk noget mange vælger.

Flere Nyheder