Undgå grimme overraskelser, når du køber lejlighed – få hjælp af en dygtig boligadvokat

07 marts 2018
Astrid Pedersen
image

Ved boligkøb er det en god idé at have en boligadvokat ved hånden – uanset om du er førstegangskøber, har flere bolighandler bag dig, eller står for at skulle foretage et forældrekøb, når dit barn skal studere i storbyen. Hovedgrunden til, at du bør alliere dig med en boligadvokat, er, at et boligkøb er en kompleks affære, som kan sluge megen tid og ressourcer, og samtidig være fyldt med faldgruber, som du gerne vil undgå.

En erfaren boligadvokat kan hjælpe dig med at styre klar af disse faldgruber, så du kommer sikkert igennem dit boligkøb. Og samtidig vil du, med en dygtig boligadvokat ved din side, spare dig selv fo en masse tid brugt på gennemlæsning af dokumentation, og bekymringer om, hvorvidt du kunne have overset noget vigtigt. Boligadvokaten kan, med sin ekspertise og erfaring, hurtigt gennemskue de værste fejl og mangler samt eventuelle forhold, som måtte være afgørende for din beslutning.

Hvad kan boligadvokaten hjælpe med?

Ud over det, at boligadvokaten (i modsætning til ejendomsmægleren) er 100 procent på din side som køber, er der mange praktiske forhold, hvor bistand fra en boligadvokat er kærkommen. Der er mange procedurer forbundet med køb af bolig, og skal disse overholdes korrekt, kan du med fodel overlade udførelsen af disse praktikaliteter til din boligadvokat. Dette gælder alt fra indførelse af advokatforbehold i købsaftalen inden du underskriver den til gennemlæsning af denne samt anden vigtig dokumentation, som vedrører ejendommen, til udfærdigelse og tinglysning af skøde.

Boligadvokaten kan med et sikkert blik overskue alle dokumenter, og gennemskue, om der er forhold ved handelen, som kan få følger for din økonomi. Der kan være gæld i ejendommen, og hvis en andelsforening har optaget risikofyldte lån, kan din månedlige udgift til andelsforeningen pludselig stige. Denne type forhold vil din boligadvokat kunne gøre dig opmærksom på, så du ved om du træffer det rette valg.

Find din kompetente boligadvokat på eboligadvokat.dk

Flere Nyheder